Hotels in Rome

Vaticaanstad

May 14th, 2010 Posted in Bezienswaardigheden

Vaticaanstad is bij uitstek de plaats omtrent het Katholicisme. Deze soevereine staat is sinds 1929 het katholieke machtscentrum en eveneens het kleinste land ter wereld. Vaticaanstad ligt midden in Rome en is zoals geweten de thuisbasis van de paus. Vaticaanstad is een klein landje maar heeft alles om functioneel te fungeren. Denk hierbij aan een eigen station, radiozender, dagblad, munteenheid en zelfs hun eigen voetbalelftal.


Vaticaanstad is het cultureel hoogte punt wanneer je in Rome op bezoek bent. Het is slechts een paar vierkante kilomters groot maar bezit tal van leuke bezienswaardigheden zoals het Sint-Pietersplein met de Sint-Pietersbaseliek en tal van Vaticaanse Musea.

Het Sint-Pietersplein zal wellicht ’s werelds bekende plein zijn. Het plein bevindt zich aan de voet van de Sint-Pietersbasiliek die ontworpen is door Gian Lorenzo Bernini. Het Sint-Pietersplein kenmerkt zich door zijn breedte en lengte, 240 meter breed en 340 meter lang. Midden in dit plein staat de gekende Egyptische obelisk die 40 meter hoog is en 340 ton weegt.

Lees hier alles over de hoogtepunten tijdens een bezoek aan Rome